Kristen Rønnevik

TID: 30.april-15.mai 2011

Hvite sykler uten grenser

Prosjektet var en del av utstillingen REFLEKS i Aksdal, Tysvær Kommune,

Jeg, Kristen Rønnevik, mobiliserte en mengde kastede sykler i Tysvær Kommune. Syklene ble satt istand,

gir ble fjernet, logoene ble fjernet og syklene ble malt hvite. Syklene var til disposisjon for de besøkende eller beboere som skulle ønske å benytte seg av sykkel. Sykkelene var tunge å trø – noe som medførte at en måtte gå av sykkelen når en kom til en bratt bakke, og man ble tvungen til å sanse langsommere.

Syklene fikk ikke låses, men skulle alltid være tilgjengelig for så mange som mulig.

Stasjonen til HVITE SYKLER UTEN GRENSER var plassert like ved inngangen til Tysvær Kulturhus og rett ved siden av skulpturen av maleren Lars Hertervik.

Brukerne av Kulturhuset Tysværtunet var nysgjerrige, og jeg formidlet hva prosjektet handlet om. Syklene var spesielt populære blant barn og ungdom. Flere av de unge medborgerene hadde aldri tidligere i sitt liv syklet på en sykkel uten gir. På stasjonen tok jeg imot brukte og forlatte sykler, og jeg gjennomførte lettere reparasjoner og vedlikehold.

Nina Lill Veste serverte vafler på stasjonen til HVITE SYKLER UTEN GRENSER.

Lokal og kortreist honning, saft og syltetøy ble servert på stasjonen, samt hjemmelaget vafler og te og kaffe – noe som bidro positivt til den sosiale delen av prosjektet. Ulike samtaler oppstod omkring de hvite syklene, og publikum kom med mye god tilbakemelding om kunstprosjektet; Hvite sykler uten grenser.